miercuri, 22 octombrie 2014

Tort cu mandarine si iaurt

Tort cu mandarine si iaurt

Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 150g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 160g faina
  • 20 g cacao
  • 1 plic praf de copt
Crema:
  • 250g compot de mandarine
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 g iaurt simplu
  • 200g zahar pudra
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri gelatina (20g total)
Decor:
  • 150 g mandarine din compot
  • 1 plic jeleu galben pentru tort
  • 100 ml frisca
Preparare:
Pentru pregatirea blatului, se mixeaza ouale cu zaharul, 3 linguri de apa fierbinte si zaharului vanilat pana ce isi dubleaza volumul. Treptat se adauga in ploaie faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Se toarna compozitia obtinuta intr-o forma de tort de 26 cm cu pereti detasabili, tapetata cu faina sau hartie de copt si se da la cuptor pentru 45 min sau se face proba cu scobitoarea. cat timp sta blatul sa se raceasca pregatim crema. Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml zeama de compot, apoi batem frisca tare. Mandarinele din compot se pun in blender pentru a obtine un piure fin, apoi il turnam peste iaurt si se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie. Separat se topeste gelatina pe foc, dar atentie sa nu dea in clocot pentru ca isi pierdea calitatea de inchegare, se adauga peste crema de iaurt si la final adaugam frisca batuta tare. Dupa ce s-au amestecat bine, se toarna peste blatul din forma si se da la frigider pana cand crema se intareste. Dupa ce s-a intarit, punem bucatile de mandarine peste tort. Separat, se prepara jeleul conform instructiunilor de pe pachet si se toarna si el peste tort.
 Se da iar la frigider pana se intareste. Cand este gata, se scoate tortul din forma ( de preferat forma de tort cu pereti detasabil) 

si se orneaza cu frisca dupa cum doreste fiecare.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu