joi, 2 octombrie 2014

Chec aperitiv cu roşii cherry şi brânză telemea

Chec aperitiv cu roşii cherry şi brânză telemea


Ingrediente

  • 4 ouă
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 6 linguri făină
  • 100 g brânză telemea
  • 150 g salam sau şuncă presată
  • 200 g roșii cherry
  • 4 linguri ulei
  • 50 g smântână
  • 100 g lapte
  • 3-5 frunze de busuioc (optional)
  • mărar
  • piper

Preparare
Speli roșiile și le tai sferturi. Mărunțești busuiocul și dai brânza pe răzătoare. Amesteci făina cu sarea și praful de copt. Combini și cu busuiocul mărunțit. Separat, bați ouăle și adaugi restul de ulei. Pui combinația de făină cu roșiile, salamul taiat cubuleţe și brânza rasă. Se toarnă laptele, smântâna, mărarul, se potrivește de piper și se amestecă uşor.
Tapetezi o formă de chec cu faina sau hartie de copt și torni compoziția. 
Se bagă în cuptorul încins pentru 50 de minute ( în funcţie de cuptor). Se poate face proba cu scobitoarea şi când nu se mai lipeşte nimic de ea atunci checul e gata. 
Lași să se răcească, îl scoți din formă și-l feliezi.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu