joi, 2 octombrie 2014

PIZZA DE CASA

PIZZA DE CASA



Ingrediente Blat:



  • 400-500g faina
  • 2 linguri ulei
  • o cescuta lapte
  • un varf cutit sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr. Oetker

Ingrediente pt ornat pizza:



  • salam sau sunca presata
  • cascaval ras
  • branza
  • ardei rosu
  • ceapa
  • carnaciori
  • masline
  • ketchup

Preparare:
Se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul pana se topeste. Separat se amesteca faina cu sarea si drojdia apoi se pune laptele si uleiul. Se framanta pana se obtine un aluat ca de paine. Se lasa la dospit intre 15-30 minute.

Dupa ce se intinde aluatul in tava (aragazului) unsa cu ulei, se unge blatul cu ketchup,se inteapa apoi cu furculita din loc in loc, si se pun pe rand: ceapa taiata fideluta , carnaciorii taiati rondele sau sunca presata, maslinele, branza, ardeiul taiat fasii sau cuburi, apoi se mai da cu putin ketchup deasupra si se presara cascaval ras.  

Se da la cuptor pentru 30 min ( in functie de aragazul fiecaruia).
Se poate verifica fundul aluatului sa nu se arda! 

Pofta buna!.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu