vineri, 30 ianuarie 2015

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars


Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 300g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
Preparare:
    Intr-o cratita punem 100g zahar la caramelizat. Atentie! Dupa ce s-a topit zaharul, nu il lasati prea mult sa se inchida la culoare pentru ca va deveni amar. Cand este gata caramelul, rotita cratita astfel incat sa se tapeteze cam pana la jumatate cu caramel. Lasam sa se raceasca. 
       Intre timp mixam ouale intregi cu zaharul ramas (200g) si esenta de vanilie pana se topeste zaharul. Puteti folosi si zahar tos. Turnam apoi laptele rece putin cate putin si mixam in continuare. Cand este totul gata, turnam compozitia in cratita tapetata cu caramel. Recomandat ar fi sa punem cratita pe bain-marie, fie intr-o cratita mai mare in care am pus putina apa, fie intr-o tava cu apa si introducem la cuptor. Pentru ca fiecare cuptor difera, ne putem da seama cand este gata crema atunci cand ea se desprinde de marginile cratitei, iar crusta de deasupra are o culoare galben-maroniu. 
      Este un desert usor de pregatit dar foarte gustos si care nu va da gres niciodata in fata musafirilor sau chiar a familiei. 

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu