luni, 16 februarie 2015

Tochitura de pui cu mamaliguta

Tochitura de pui cu mamaliguta

Ingrediente:

  • aprox. 500 g piept de curcan sau pui  
  • 1/2 carnat de porc de casa
  • 2 - 3 linguri suc de rosii sau 2 linguri pasta tomate
  • 2 cepe 
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • oregano uscat
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel verde

Preparare:
     Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam pieptul de curcan/pui spalat si taiat cubulete si carnatul de porc taiat rondele,

 adaugam o cescuta de apa si lasam acoperit totul cu un capac pana se inabuse putin (aprox. 15-20 min) si scade putin apa. Apoi adaugam ceapa tocata, putin piper, sare si oregano.
Le calim impreuna si adaugam din nou 1 ceasca de apa
si o lingura de boia de ardei dulce. Le mai lasam  sa fiarba cam 10 minute si adaugam sucul de rosii si o cana jumatate de apa. Daca se doreste mai mult sos puneti mai mult suc de rosii. Se lasa pe foc mediu inca vreo 10 min si dupa ce opriti focul adaugati usturoiul pisat. 

     Se serveste alaturi de o mamaliguta calda!

Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu