joi, 2 octombrie 2014

Tortilla spaniolă

TORTILLA SPANIOLĂ

Ingrediente: 

  • 4 cartofi potriviţi ca mărime 
  • 5 ouă
  • 1 ceapă mare
  • ulei
  • sare
  • piper.

Preparare:
         Se curata cartofii, se spală și se taie felii subţiri. Se aşează într-o tigaie cu puţin ulei si se lasă la foc potrivit, până se înmoaie, fără a se rumeni. Când cartofii s-au înmuiat, se adaugă ceapa tăiată felii subţiri şi se amestecă cu grijă pentru a nu se zdrobi ingredientele.
Când ceapa a devenit sticloasă, se scurge uleiul din tigaie, folosind un capac sau o farfurie întinsă aşezată deasupra. Într-un castron separat, se bat ouăle si se adaugă peste ele cartofii cu ceapa.
        Se condimentează după gust cu sare şi piper amestecând uşor.
        Se toarnă compoziţia într-o tigaie antiaderentă bine încinsă şi se rumeneşte tortilla pe ambele feţe. Dacă este nevoie, se mai adaugă 2-3 picături de ulei. Pentru a se coace bine în interior, se poate înţepa cu furculiţa în mai multe locuri.
       Se servește ca atare sau insotita de o salată. 

Se poate servi si copiilor de peste 2 ani. 

Timp de pregătire:  45 min

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu