TORTILLA SPANIOLĂ
- 4 cartofi potriviţi ca mărime
- 5 ouă
- 1 ceapă mare
- ulei
- sare
- piper.
Preparare:
Se
curata cartofii, se spală și se taie felii subţiri. Se aşează într-o
tigaie cu puţin ulei si se lasă la foc potrivit, până se înmoaie, fără a
se rumeni. Când cartofii s-au înmuiat, se adaugă ceapa tăiată felii
subţiri şi se amestecă cu grijă pentru a nu se zdrobi ingredientele.
Când
ceapa a devenit sticloasă, se scurge uleiul din tigaie, folosind un
capac
sau o farfurie întinsă aşezată deasupra. Într-un castron separat, se bat
ouăle si se adaugă peste ele cartofii cu ceapa.
Se condimentează după gust cu sare şi piper amestecând uşor.
Se toarnă compoziţia
într-o tigaie antiaderentă bine încinsă şi se rumeneşte tortilla pe
ambele feţe. Dacă este nevoie, se mai adaugă 2-3 picături de ulei.
Pentru a
se coace bine în interior, se poate înţepa cu furculiţa în mai multe
locuri.
Se servește ca atare sau insotita de o salată.
Se poate servi si copiilor de peste 2 ani.
Timp de pregătire: 45 min
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu