Ingrediente:
Blat cu mac:
- 8 albusuri
- 150 g mac
- 100 g nuca de cocos
- 200 g zahar
- 4 linguri faina
- 1 plic praf de copt
Crema de vanilie:
- 8 galbenusuri
- 150 g zahar
- 300 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 250 g margarina ( 1 pachet)
Stratul de biscuiti:
- biscuiti petite beurre ( la vrac pt ca sunt mai grosi mai mari)
- 200 ml cafea (preparata)
Glazura de ciocolata:
- 200 g ciocolata de menaj sau 2 tablete de ciocolata cu lapte
- 100 ml frisca lichida ( merge si smantana)
- 100 g unt
Preparare:
Pare o prajitura putin complicata dar rezultatul este unul divin. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si mixam in continuare. Se adauga macul si nuca de cocos. Praful de copt se pune peste faina si impreuna se toarna peste albusuri amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn sau un tel.
Compozitia rezultata se toarna in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si se baga la copt. Facem proba cu scobitoarea sa vedem cand este gata blatul.
Separat punem cele 8 galbenusuri intr-un vas impreuna cu zaharul, la foc mic. Cand zaharul s-a topit, adaugam laptele si praful de budinca si amestecam totul pe foc la bain-marie.
Cand crema incepe sa se ingroase, se ia de pe foc, se lasa la racit. Margarina (se poate folosi si unt, insa eu am observat ca este mai inchegata crema cu margarina), se pune peste crema rece si amestecam pana obtinem o crema omogena. De preferat este ca margarina sa fie la temperatura camerei.
Cand blatul cu mac este rece, punem crema de vanilie. Separat, trecem rapid biscuitii prin cafeaua rece si ii punem imediat peste stratul de crema de vanilie.
Pentru glazura, rupem bucatile de ciocolata, adaugam 100 g unt si 100 ml frisca lichida. Punem vasul pe foc la bain-marie si amestecam pana cand obtinem un sos de ciocolata. Glazura astfel obtinuta se toarna calduta peste stratul de biscuiti al prajiturii si o intinem repede, inainte ca ea sa apuce sa se raceasca. Se poate presara nuca de cocos deasupra.
Prajitura se tine la frigider cam 30 - 45 min, dupa care se scoate, se taie bucatele si se serveste ca atare.
Spor la gatit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu