miercuri, 1 octombrie 2014

Negresa de post cu dulceata de visine

Negresa de post cu dulceata de visine


Ingrediente

Blat:
  • 2 cani faina
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 1 cana si jumatate de apa minerala carbogazoasa
  • 1/2 cana ulei
  • 300 g dulceata de visine
Pentru glazura:


  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri apa
  • esenta de rom

Mod de preparare:

Blat:
Intr-un castron inalt amestecam faina cu zaharul, cacaoa, praful de copt, un praf de sare si nuca macinata. Turnam apoi apa minerala si uleiul, omogenizand bine cu un tel. La sfarsit incorporam dulceata, amestecand bine. Daca se foloseste dulceata, textura blatului va fi una moale si umeda. Daca se foloseste gem, blatul va fi la fel de pufos, dar mai uscat ( puteti folosi orice alt fel de dulceata).
Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana suprafata prajiturii devine ferma la atingere. Lasam la racit in tava.

Glazura:
Punem cacaoa  intr-o craticioara. Adaugam zaharul, apoi turnam apa si uleiul. Punem la foc mic si fierbem pana glazura ajunge la consistenta dorita. Lasam sa se raceasca, apoi aromam dupa gust cu esenta de rom.


Cand glazura este calduta,  o turnam peste blat, apoi lasam sa se raceasca foarte bine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu