miercuri, 1 octombrie 2014

CHIFTELE DE CARTOFI SI VARZA


CHIFTELE DE CARTOFI SI VARZA


Ingrediente:

  •  500g cartofi albi
  • 1 ceapa mica alba
  • cateva fire de patrunjel verde
  • o lingura de marar verde tocat
  • 100 g varza alba
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 100 g cascaval
  • 2 linguri faina.

Mod de preparare:
Se spala cartofii foarte bine, se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi se scurg si se paseaza. In apa in care au fiert cartofii se fierbe varza tocata fin 15 minute, se scurge si se lasa la racit. Cartofii pasati se amesteca cu morcovul dat pe razatoarea mica, varza, ceapa tocata marunt, cascavalul ras, patrunjelul si mararul tocate marunt, oul si se omogenizeaza compozitia. Se condimenteaza cu putina sare si se amesteca.
 Se formeaza chiftele potrivite, se aseaza intr-o tava in care am pus hartie de copt si se introduc in cuptorul incalzit pentru 30 de minute. 

 Se scot , se ung cu ulei si se mai lasa putin pana se rumenesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu