joi, 2 octombrie 2014

Tort Raffaello

TORT RAFFAELLO



Ingrediente blat Tort Raffaello : 8 albusuri

  • 400 g zahar
  • 200 g nuca cocos
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente crema Tort Raffaello :


  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 budinci cu gust de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 250 g margarina la pachet
  • 100 g zahar pudra

Preparare blat Tort Raffaello :
Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga nuca de cocos, faina in care amestecam praful de copt. Compozitia rezultata se toarna in forma de tort detasabila cu diametrul de 26 cm captusita cu hartie de copt . Se da forma la cutorul preincalzit. Se face proba coacerii cu scobitoarea. Cand e gata, se lasa la racit.

Preparare crema Tort Raffaello :
Intr-un vas punem cele 8 galbenusuri, budincile, zaharul si se adauga treptat laptele rece. Se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit si intre timp se freaca untul cu 100 g zahar pudra spuma. Cand crema este complet rece se adauga untul spumat si amestecam pana la omogenizare.

Asamblare Tort Raffaello :
Indepartam hartia de copt din forma, asezam inapoi blatul si deasupra turnam crema dupa care dam forma la rece pentru 1 ora. 


Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu