joi, 2 octombrie 2014

Chec aperitiv

CHEC APERITIV


Ingrediente

  • 3 - 4 carnaciori oltenesti ( sau orice alt fel)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 150-200 g masline fara samburi
  • 200 g cascaval
  • 150-200 g sunca presata
  • 500 g faina
  • 6 oua
  • 5-6 linguri ulei
  • 400-500 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Amestecam intr-un vas faina cu praful de copt . Adaugam pe rand ouale, uleiul, laptele si condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam bine si apoi adaugam maslinele feliate, carnaciorii taiati , ardeiul gras taiat si el cubulete, cascavalul ras si amestecam usor pentru a nu se sfarama maslinele.
Turnam aceasta compozitie intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Eu folosesc numai hartie de copt. Eu am facut 2 tavi din aceste cantitati dar depinde si de marimea tavilor dvs de chec.
Dam cascavalul pe razatoare si se presara deasupra compozitiei.
Dam la cuptor si coacem circa 40-45 min. ( in functie de cuptor) dupa care scoatem, lasam sa se raceasca si apoi taiem . Este un chec excelent si pentru diferite ocazii. 

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu