duminică, 26 octombrie 2014

Tort Musuroi de cartita

Tort Muşuroi de cârtiţă (de casă)

De cand am gustat la o persoana draga mie acest tort, am incercat sa fac si eu acest tort, dar am vrut sa il pregatesc in casa si nu cu prafuri la cutie cumparat din magazin. Si astfel am pregatit eu un tort tare gustos si sanatos.

Ingrediente:
Blat pandispan de cacao:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 1 plic praf de copt
Crema:
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 100 g faina
  • 2-3 plicuri de zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie Dr Oetker
  • 1/2 l lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina (10g)
  • 3 banane 
  • ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata (nu e obligatoriu)
  • (optional: jumatate de lamaie - folosim doar sucul pt banane)

Preparare Blat:


 Se separa ouale. Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul ( de preferat sa fie pudra) si se mixeaza pana ce albusurile capata luciu. Se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si se mai amesteca 1 minut. Cacaua se pune peste faina impreuna cu praful de copt si apoi se toarna in ploaie peste compozitie amestecand cu o lingura de lemn cu miscari circulare de jos in sus. Se adauga intr-un vas tapetat cu faina sau foaie de copt si se da la cuptor. Se face proba cu scobitoarea.

Preparare Crema :
Ouale se freaca bine cu zaharul si faina . Compozitia obtinuta se toarna peste lapte, se adauga esenta de vanilie/zaharul vanilat si se pun la fiert pe foc mic sau pe bain-marie mestecand continuu pana se ingroasa.
Separat batem frisca tare pe care o adaugam in crema racita.
Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe pachet si se adauga si ea peste crema. Se da crema la frigider pt max 15 min., timp in care pregatim blatul.
Asamblare :
Se taie partea de sus a tortului, apoi cu o lingura scobim blatul, nu de tot. Marginea trebuie sa aiba 1-1,5 cm grosime.
Decojim bananele si le tavalim putin prin sucul de la 1-2 lamaie pt a nu se oxida. Se pun in tortul scobit
, adaugam crema, o facem tuguiata si apoi sfaramitam resturile de blat ramase de cand am scobit tortul.
Se da la frigider pentru minim 3 ore.
Este ideal si pentru copii deoarece este pregatit in casa. 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu