PRAJITURA "Desteapta"
Este o prajitura foarte gustoasa si foarte usor de pregatit. Totusi de ce se numeste asa? Pentru ca ea se separa singura, obtinandu-se blat, crema si bezea. Gustul este unul delicios, aducand foarte mult cu crema de zahar ars.
Este o prajitura foarte gustoasa si foarte usor de pregatit. Totusi de ce se numeste asa? Pentru ca ea se separa singura, obtinandu-se blat, crema si bezea. Gustul este unul delicios, aducand foarte mult cu crema de zahar ars.
- 10 oua
- 250g unt
- 1 l lapte
- 250g zahar
- 250g faina
- 1-2 esente de vanilie.
Preparare:
Se pune untul la topit intr-un vas la foc mic, apoi se lasa la racit.
Intre timp, separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas inalt se
mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o cantitate dubla si
cremoasa.
Untul topit si racit se toarna peste crema de ou, apoi se adauga laptele. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor, prin miscari circulare, cu o lingura de lemn.
Se adauga esentele de vanilie dupa gust. Faina se adauga in ploaie, putin cate putin. Intr-o tava (32/35) se pune hartie de copt si se toarna compozitia obtinuta.
Se recomanda a nu se deschide cuptorul in timpul coacerii. Cand se rumenteste putin deasupra, prajitura este gata. Se obtine o prajitura separata in 3 straturi. Crema este asemanatoare la gust cu crema de zahar ars. Cand se raceste, se taie cuburi si se pudreaza cu zahar. De preferinta, se lasa la racit minim 3 ore.
Timp coacere: 1h ( in functie de cuptor)
Untul topit si racit se toarna peste crema de ou, apoi se adauga laptele. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor, prin miscari circulare, cu o lingura de lemn.
Se adauga esentele de vanilie dupa gust. Faina se adauga in ploaie, putin cate putin. Intr-o tava (32/35) se pune hartie de copt si se toarna compozitia obtinuta.
Se recomanda a nu se deschide cuptorul in timpul coacerii. Cand se rumenteste putin deasupra, prajitura este gata. Se obtine o prajitura separata in 3 straturi. Crema este asemanatoare la gust cu crema de zahar ars. Cand se raceste, se taie cuburi si se pudreaza cu zahar. De preferinta, se lasa la racit minim 3 ore.
Timp coacere: 1h ( in functie de cuptor)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu