Bulete de cascaval si branza
Ingrediente:
- 300 g cascaval
- 300 g branza grasa sau 200 g branza telemea
- 2 oua
- 5-6 linguri faina
- 1 praf de copt
- sare ( doar in cazul in care branza nu e sarata)
- o legatura de marar
- ulei pentru prajit
Preparare:
Reteta e una foarte simpla si foarte usor de preparat. Este preferata de copii si reprezinta o reteta ideala pentru aperitive.
Branza, cascavalul ras, ouale, mararul tocat si praful de copt se pun intr-un bol incapator. Apoi amestecam bine ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
Adaugam treptat cele 5 linguri de faina in compozitia pentru bulete si amestecam pana cand aceasta devine lipicioasa. Cu ajutorul mainilor umezite , modelam bulete de dimensiunea unei nuci micute. Atentie: Nu faceti buletele foarte mari deoarece acestea isi vor dubla volumul in timpul prajirii. As recomanda sa faceti intai buletele toate si apoi sa le puneti la prajit doarece se vor praji foarte repede. Uleiul il puneti intr-un vas inalt, si punem buletele dupa ce uleiul este incins. Nu puneti multe deodata pentru ca trebuie sa le lasam suficient loc sa creasca. Totodata , daca sunt acoperite de ulei, ele se vor intoarce singure in timpul prajirii. Cand sunt rumenite , se scot pe un platou tapetat cu hartie absorbanta pentru a se scurge excesul de ulei.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu