miercuri, 1 octombrie 2014

BISCUITI CU CREMA CARAMEL

BISCUITI CU CREMA CARAMEL


In ultima perioada am devenit foarte pofticioasa, atat la preparate dulci, cat si la preparate mai putin dulci, chiar si sarate. Voi incepe cu reteta foarte apreciata de familia mea. Este o reteta simpla , dar foarte gustoasa. 

Ingrediente:
  • 400-500 g biscuiti populari 
  • Crema:

    • 200 g zahar 
    • 200 g unt (1 pachet) 
    • 1/2 litru de lapte 
    • 4 linguri de faina ( nu cu varf ) 
    • si inca 150 ml lapte pentru inmuiat biscuitii 
    • 1 plic zahar vanilat 


    Preparare: 

    Crema: Se arde zaharul caramel la foc mic pana devine lichid (amestecati des sa se topeasca toate cocoloasele de zahar care se formeaza). Nu il lasati sa se inchida la culoare prea mult pentru ca devine amar. 
    Cand zaharul s-a topit, se adauga pachetul de unt si se amesteca pana se topeste. Apoi se adauga laptele (din care se opresc cca 150 ml) si se amesteca din cand in cand pentru a topi orice rest de zahar ramas pe fundul vasului. Pana se topeste zaharul se amesteca laptele oprit cu cele 4 linguri de faina (laptele se pune treptat peste faina si se amesteca pentru a nu ramane cocoloase) pana se formeaza o pasta moale, omogena. Cand zaharul de pe fundul vasului s-a topit turnam amestecul de faina si lapte, incet, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor (folositi un tel). 

    Se fierbe crema in continuare si amestecand continuu pentru a nu se lipi de vas pana se ingroasa ca o ciulama. Cand incepe sa faca bule de aer de la fiert, crema este gata. Se da crema la racit. Se amesteca din cand in cand in ea pentru ca se formeaza desupra o crusta mai tare. 

    Cand crema este putin calduta se iau biscuitii si o tava (de preferat de forma patrata sau dreptunghiulara). Pentru a nu se lipi biscuitii de tava, se poate presara nuca de cocos. Eu am folosit o tava pentru aragaz. Laptele ( cei 150 ml) se pune putin la incalzit si se adauga pliculetul de zahar vanilat. Biscuitii in prealabil se inmoaie in lapte – fiecare biscuite 5-6 secunde pe fiecare parte, dar nu foarte mult pentru a nu se inmuia prea tare.  

    Se aseaza un rand de biscuiti, apoi crema peste ei, din nou biscuiti (nu uitati sa ii inmuiati in lapte) din nou crema si tot asa… in functie de cat vreti sa fie prajitura de inalta.

      


     Eu am pus 4 straturi de biscuiti. Se da la frigider pentru 2 ore sa se inmoaie biscuitiiPrajitura se pastreaza la frigider pentru a nu se inmuia crema. 



    Pe deasupra am presarat nuca de cocos. 

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu