- 500g faina
- 300ml lapte caldut
- 1 plic drojdie uscata
- o jumatate lingurita de sare
- o jumatate lingurita de zahar
- 50g unt
Umplutura:
- Branza telemea
Preparare:
Se amesteca intr-un castron faina, drojdia, si sarea. Laptele se incalzeste putin, se adauza zaharul si untul. Se amestesca si se toarna peste faina. Se framanta un aluat ca pentru paine. Se lasa la dospit cam 30-40 de minute. Pe masa de lucru se imparte aluatul in 7-8 bucati. Se ia fiecare bucatica de aluat, se intinde cu sucitorul si se pune branza.
Se impatureste asemeni branzoaicelor dupa care se mai intinde putin aluatul cu sucitorul.
Se procedeaza la fel pentru fiecare bucata de aluat. Se pune tigaia la incins, dar fara ulei, se pune lipia astfel obtinuta, se acopera tigaia, apoi se intoarce lipia si pe cealalta parte, pana capata o culoare putin rumena. Sunt delicioase!
Se impatureste asemeni branzoaicelor dupa care se mai intinde putin aluatul cu sucitorul.
Se procedeaza la fel pentru fiecare bucata de aluat. Se pune tigaia la incins, dar fara ulei, se pune lipia astfel obtinuta, se acopera tigaia, apoi se intoarce lipia si pe cealalta parte, pana capata o culoare putin rumena. Sunt delicioase!
Spor la gatit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu