- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pt crema de portocale:
- 3 oua
- 8 linguri zahar
- 1 plic budinca de vanilie
- 300 ml suc proaspat de portocale ( aprox. 2 portocale mari)
- coaja de la o portocala
- 50 g margarina pt prajituri
- optional 2 linguri de faina
Siropul pt insiroparea blatului:
- 1 1/2 cana de apa
- 2-3 linguri de zahar
- esenta de rom
Glazura si decor:
- Ciocolata de alune la borcan
- feliute de portocala, coaja de portocala
- nuca de cocos
Preparare blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma si adaugam zaharul pana obtinem o bezea. Eu folosesc zahar pudra
. Galbenusurile le adaugam pe rand in albusuri mixand in continuare pana le incorporam pe toate. Adaugam vanilia si faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Tapetam o forma de copt (eu am folosit o forma de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 26cm), si turnam compozitia obtinuta. Dam la cuptor la foc mic si facem testul cu scobitoarea pana vedem ca este gata blatul. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi il taiem pe jumatate. Ideal ar fi ca blatul sa fie facut cu o zi inainte de pregatirea tortului pentru ca se va taia mai bine inainte de umplerea lui cu crema.
. Galbenusurile le adaugam pe rand in albusuri mixand in continuare pana le incorporam pe toate. Adaugam vanilia si faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Tapetam o forma de copt (eu am folosit o forma de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 26cm), si turnam compozitia obtinuta. Dam la cuptor la foc mic si facem testul cu scobitoarea pana vedem ca este gata blatul. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi il taiem pe jumatate. Ideal ar fi ca blatul sa fie facut cu o zi inainte de pregatirea tortului pentru ca se va taia mai bine inainte de umplerea lui cu crema.
Pregatirea cremei:
Inainte de a stoarce portocalele, spalam foarte bine o portocala si ii radem coaja, fie pe razatoarea mica, fie cu aparatul de curatat fructe/legume pentru a nu lua si coaja alba a portocalei. Cu ajutorul unui storcator, stoarcem cele 2 portocale. Eu am obtinut 300 ml de suc. Acum depinde de marimea portocalelor. Insa trebuie 300 ml de suc. Batem ouale cu 6 linguri de zahar intr-o craticioara, apoi adaugam 200 ml de suc, coaja rasa de portocale si punem pe foc mic sau bain-marie.
Separat punem cele 2 linguri de zahar ramase intr-un castronel si punem si praful de budinca impreuna cu cei 100 ml de suc ramasi. Omogenizam bine totul si cand s-a incalzit compozitia de pe foc punem si budinca amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce o luam de foc, asteptam 5 minute si apoi incorporam margarina.
Separat punem cele 2 linguri de zahar ramase intr-un castronel si punem si praful de budinca impreuna cu cei 100 ml de suc ramasi. Omogenizam bine totul si cand s-a incalzit compozitia de pe foc punem si budinca amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce o luam de foc, asteptam 5 minute si apoi incorporam margarina.
Asamblarea tortului:
Cum am spus mai sus, taiem blatul in 2 si insiropam partea de jos. Punem crema si punem si a doua foaie de blat.
Din nou insiropam si imbracam tortul in ciocolata (se incalzeste putin in cuptorul cu microunde pentru a putea fi intinsa peste tort).
Din nou insiropam si imbracam tortul in ciocolata (se incalzeste putin in cuptorul cu microunde pentru a putea fi intinsa peste tort).
Decoram cu feliute de portocale, coaja de portocala si nuca de cocos. Se poate decora dupa imaginatia fiecaruia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu