Ingrediente:
- 3 oua
- 8 linguri zahar
- 1 plic budinca de vanilie
- 300 ml suc proaspat de portocale ( aprox. 2 portocale mari)
- coaja de la o portocala
Preparare:
Inainte de a stoarce portocalele, spalam foarte bine o portocala si ii radem coaja, fie pe razatoarea mica, fie cu aparatul de curatat fructe/legume pentru a nu lua si coaja alba a portocalei. Cu ajutorul unui storcator, stoarcem cele 2 portocale. Eu am obtinut 300 ml de suc. Acum depinde de marimea portocalelor. Insa trebuie 300 ml de suc. Batem ouale cu 6 linguri de zahar intr-o craticioara, apoi adaugam 200 ml de suc, coaja rasa de portocale si punem pe foc mic sau bain-marie. Separat punem cele 2 linguri de zahar ramase intr-un castronel si punem si praful de budinca impreuna cu cei 100 ml de suc ramasi. Omogenizam bine totul si cand s-a incalzit compozitia de pe foc punem si budinca amestecand continuu pana se ingroasa. Se pune in boluri mici si se serveste ca atare dar poate fi folosita si la umplerea torturilor sau prajiturilor. Eu insa pun si 50 de grame de margarina pentru prajituri dupa ce opresc focul atunci cand o folosesc pentru torturi/prajituri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu