Ingrediente:
- 1 kg faina
- 3 oua
- 250 ml lapte caldut
- 2 plicuri de drojdie uscata Dr Oetker
- 1 fiola esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 7 linguri zahar
- un varf de cutit de sare
- 50 ml ulei (pt framantarea de la final)
- finetti/nutella
Preparare:
Intr-un vas mare amestecam faina cu drojdia si sarea. Laptele il incalzim un pic si apoi topim zaharul in el. facem o gaura in faina, punem ouale, laptele indulcit, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Daca vi se pare ca e cam subtire aluatul, mai puneti putina faina. Depinde foarte mult si de marimea oualor. Framantam bine si la final punem ulei, putin cate putin, si continuam framantarea pana se incorpozeaza tot uleiul in aluat.
Lasam la dospit cam 45 min. la loc cald si acoperit cu un prosop. Pregatim masa de lucru, presaram putina faina si intindem o parte din aluat pe masa (foaia sa fie mai subtire decat foaia obisnuita pt gogosi simple). Cu un pahar, facem forme, insa nu apasam pe aluat tare, ci doar pt a vedea unde sa punem gramajoarele de finetti.
Intindem si a doua foaie si o punem peste aluatul cu finetti. Vom vedea gramajoarele de ciocolata si incercam sa decupam cu acelasi pahar, gogosile.
Atentie insa: partea pe care au stat gogosile pe masa sa fie in sus in vasul de prajit.
Cand capata o culoare rumena, se scot pe un servetel de hartie pt a fi absorbit uleiul in exces.
Cand capata o culoare rumena, se scot pe un servetel de hartie pt a fi absorbit uleiul in exces.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu