Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 7 oua fierte
- 2 oua crude
- 200 ml smantana
- 100 ml lapte
- 50 gr unt/margarina la pachet
- 150g branza telemea
- 50 gr cascaval ras
- sare dupa gust
- marar verde
Preparare:
Punem la fiert cartofii in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata ii punem la racit in apa rece si icepem sa ii decojim. Ii taiem rondele. Ouale fierte le taiem cubulete. Intr-o tava, eu am folosit din ceramica, punem putin ulei sau ungem cu un cubulet de unt, asezam un strat de cartofi (rondele), apoi un strat de oua taiate cubulete,
peste presaram branza si putin amestec din cele doua oua crude cu lapte si smantana. Nu il punem pe tot. Urmatorul strat va fi la fel, unul de cartofi, oua, branza rasa si putin amestec de ou cu smantana si lapte. Ultimul strat va fi doar din cartofi peste care punem branza rasa, restul de ou crud si apoi presaram cascaval. La final adaugam cateva cubulete de unt sau margarina.
Cand se scoate de la cuptor se presara putin mara verde tocat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu