Este o reteta delicioasa si care mie imi place mult. Are blat de biscuiti si crema de branza. Si cum eu ador fructele, chiar nu puteau lipsi din aceasta prajitura, mai ales ca reprezinta combinatia perfecta.
Ingrediente:
- 400g biscuiti populari
- 400-500 g crema de branza
- 150g unt
- 8-9 linguri de lapte
- 4 linguri zahar pudra
- 200ml frisca lichida
- 1/2 plic gelatina
Topping:
- 350g fructe de padure congelate
- 6 linguri de zahar
- 1 plic jeleu (tort gelee Dr Oetker transparent)
Preparare:
Intr-un vas punem biscuitii maruntiti, fie prin masina de nuca, fie la robot sau zdrobiti cu sucitorul, ii amestecam cu laptele si untul topit. Separat, luam o forma de tort cu pereti detasabili sau un vas rotund de yena. Eu nu am folosit forma de tort pentru ca are diametru de 26 cm si am dorit sa il fac mai mic. Am luat un vas de yena, am pus folie alimentara pe fundul vasului si apoi o bucata de hartie de copt taiata pe rotund. Am pus biscuitii si i-am presat cu lingura. Se baga la frigider cat timp pregatim crema de branza.
Pentru prepararea cremei, am folosit crema de branza Delaco pe care am amestecat-o cu cele 4 linguri de zahar pudra. Separat am batut frisca lichida pana ce s-a intarit foarte bine si am amestecat-o cu crema de branza. Puteti opri putina pentru a decora prajitura.Am folosit doar jumatate de plic de gelatina (cam 5 g) pe care am preparat-o confom instructiunilor de pe pachet dar cu cantitate injumatatita dupa care am turnat-o peste crema. De ce am pus doar jumatate de plic de gelatina? pentru ca am vrut sa ramana putin cremoasa crema si nu foarte tare. Dar daca doriti sa puneti un plic intreg e ok, dar se poate face si fara gelatina. Cand crema este gata se pune peste blatul de biscuiti si de iar la rece pana pregatim jeleul de fructe.
Intr-o tigaie se pun fructele congelate impreuna cu 6 linguri de zahar.
Cand zaharul este topit si fructele seamana cu o dulceata, se pregateste jeleul asa cum scrie pe pachet si se toarna peste fructe.
Jeleul astfel obtinut il punem peste crema de branza si se da la rece. Se poate orna cu frisca.
Jeleul astfel obtinut il punem peste crema de branza si se da la rece. Se poate orna cu frisca.
Daca nu doriti sa faceti blatul gros puteti injumatati cantitatile. Eu insa am pregatit un mini cheesecake sub forma unui castronel.
Am folosit un castronel mic de geam, am pus hartie de copt si am pus biscuitii incercand sa ii modelez asemeni castronelului. L-am dat la frigider pt a se intari. Am pus apoi crema de branza, jeleu si am decorat cu frisca. A avut un impact placut asupra baietelului mei care a fost foarte incantat de mini cheesecake.
chiar mi-ai dat o idee buna,mai am in congelator niste fructe de padure.
RăspundețiȘtergere