duminică, 30 noiembrie 2014

Cartofi la cuptor cu muschi de porc afumat

Cartofi la cuptor cu muschi de porc afumat

Ingrediente:


  • 1 muschi de porc afumat
  • 1/2 kg de cartofi
  • sare
  • piper
  • condimente uscate (oregano, cimbru, menta, busuioc, rozmarin)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cescuta mica de apa 
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 punga pentru cuptor
Preparare:
      Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie cuburi mari. Intr-un castron mare punem cartofii impreuna cu sarea, piperul, uleiul, boia, condimentele uscate si mestecam bine. La final punem usturoiul zbrobit.

Dupa ce s-au amestecat bine cartofii si condimentele, punem totul intr-o punga pentru cuptor si deaspra cartofilor asezam muschiul de porc pe care l-am crestat pana la jumatate astfel incat sa se patrunda bine. Punem apa in punga pentru a nu se arde cartofii dar si pentru a se forma un sos foarte bun. Legam punga, o intepam deasupra din loc in loc si o asezam in tava de aragaz.
Dam la cuport la foc potrivit pana cand observam cartofii ca incep sa se rumeneasca putin in partea de jos. Daca doriti sa se rumeneasca, taiati punga deasupra si mai lasati inca 10-15 min in cuptor. Muschiul se poate scoate dupa ce se taie punca pentru a nu se usca prea tare.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu