marți, 14 februarie 2017

Cartofi crocanti la cuptor in crusta de malai

Cartofi crocanti la cuptor in crusta de malai

Ingrediente: 

  • 1 kg cartofi
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 5 linguri de malai
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita boia ardei iute
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 4 linguri ulei
Preparare: 
Se curata cartofii de coaja, se taie pe jumatate si apoi ii mai taiem in 2-3 bucati in functie de dimensiunea cartofilor. 
Amestecam intr-un castron malaiul, usturoiul, sarea, boiaua de ardei dulce si iute. Punem lingurile de ulei peste cartofi apoi ii amestecam bine pana sunt unsi in totalitate. Adaugam treptat malaiul in ploaie cu mana sau cu o lingura, insa nu amestecati cartofii cu lingura ci incercati sa amestecam miscand castronul.
Cand sunt complet acoperiti cu amestecul de.malai, ii asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt. Ii dam la cuptor la cca 260.
Eu am dat cuptorul la treapta 6 din 8. Ii tinem aproximativ 45 de minute sau in functie de cuptorul fiecaruia. Ii verificati sa nu se arda. Cand se intareste putin crusta sunt gata. Sau rupeti unul si daca este moale la mijloc ii puteti lua. 
Se pot consuma ca garnitura sau chiar si simpli. 
Pofta buna!






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu