Ingrediente:
- 1 dovlecel (aprox. 600g)
- 2 oua
- 3 linguri lapte dulce
- 1 cartof potrivit
- marar verde
- sare
- piper
- oregano
- menta
- 10 linguri faina
- ulei pentru prajit
Preparare:
Se curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se adauga sare peste el. Se lasa vreo 5-10 minute sa isi lase zeama dupa care se scurge foarte bine.
Intre timp, se bat ouale, se adauga pe rand 4 linguri de faina apoi se pune laptele. Se amesteca totul si se mai pune faina pana se obtine un aluat cam de consistenta unei smantani. Se adauga dovlecelul ras, cartoful ras, sare si piper dupa gust, mararul tocat, oregano si menta (~1/4 lingurita). Compozitia se va mai subtia din cauza dovlecelului.
Se pune tigaia la incins, se ia cu lingura compozitie si se pune in tigaie, dar in strat subtire pt a se praji chiftelultele si la mijloc.
Cand sunt rumenite pe ambele pe parti, se scot pe un servetel pt a se absorbi excesul de ulei.
Dupa preferinta, se poate rade branza telemea peste chiftelute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu